Marinka Reuten Ontwerpen

Schilderijen en foto’s van Marinka Reuten zijn te vinden op marinkareuten.com

 

Biografie

Marinka Reuten studeerde aan de AKI (Kunstacademie) in Enschede Grafisch Ontwerpen. Na die opleiding verhuist zij naar Amsterdam, waar zij een freelance-praktijk begint. Tussen 1992 en 1997 ontwerpt Marinka onder meer theateraffiches, bijlagen voor NRC Handelsblad en boeken voor verschillende uitgeverijen. Ook wordt zij door de PTT/KPN gevraagd een postzegel te ontwerpen.

Tussen 1997 en 1999 woont Marinka in Lissabon. Ze vestigt zich in de Portugese hoofdstad als grafisch ontwerper en werkt onder meer voor Endemol Portugal en het reclamebureau Publicis. Tevens doceert ze aan de kunstacademie Arco.

Terug in Amsterdam gaat Marinka in dienst bij De Volkskrant waarvoor zij het wekelijkse Volkskrant Magazine maakt.

In 2008 besluit Marinka opnieuw als zelfstandig ontwerper verder te gaan. Sindsdien werkt zij voor uiteenlopende opdrachtgevers als het Joods Cultureel Kwartier, Nederlands Film Festival en Het Parool. Zij maakt boeken voor Uitgeverij Atlas Contact, Nijgh & Van Ditmar en Wbooks, en magazines voor onder meer BPD, Joods Historisch Museum, CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis, Koninklijke BAM en de Volkskrant.

 

Opdrachtgevers

Atlas Contact
Amsterdam Museum
Bos Theaterproducties
BPD
Centraal Bureau voor Genealogie
Deneuve Cultural Projects
Erfgoed Nederland
Hollandsche Schouwburg
Joods Cultureel Kwartier
Joods Historisch Museum
Koninklijke BAM Groep
lkca
Museum Het Rembrandthuis
Nederlands Filmfestival
NRC Handelsblad
Het Parool
Portugese Synagoge Amsterdam
Uitgeverij Wbooks
Uitgeverij Nijgh & van Ditmar
de Volkskrant